Energielabel en verduurzamingsadvies

Direct geregeld

Neem contact op

Wanneer heb je een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig als je je huis wilt verkopen of verhuren. Sinds 2015 is dit verplicht. Met een energielabel laat jij zien hoe energiezuinig jouw huis is. Ook ziet de koper of huurder van de woning dan direct welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn om de woning energiezuiniger te maken. Het energiezuinigst is een woning met een A-label. Een woning met een G-label is het minst energiezuinig. Maar het energielabel is meer dan dat. Het label geeft ook een overzicht van woningkenmerken, zoals het woningtype, beglazing, verwarming en isolatie.

Hoe wordt het energielabel vastgesteld?

Onze adviseur kijkt bij het bezoek aan de woning naar de installaties die nodig zijn voor verwarming, koeling, ventilatie en warm water. Je ontvangt een rapport over je energielabel. In dat rapport kun je de energieprestatie van je woning terugvinden. Ook staan er in het rapport verbetermogelijkheden waarmee je het energieverbruik kunt verminderen.

De adviseur komt bij jou thuis om het energielabel te bepalen. Vanaf 1 januari 2021 bepaalt hij het label op basis van de nieuwe rekenmethode NTA8800. Alleen via een energie-adviseur kun je een energielabel aanvragen. Onze adviseurs zijn hier speciaal voor opgeleid.

Energielabel aanvragen